Dragobete

Luna Februarie este luna dragostei, fara doar si poate! A fost “incununata” cu doua sarbatori pline de iubire: Valentine’s Day (14 februarie) si Dragobete (24 februarie). Daca Sfantul Valentin este o sarbatoare importata de la americani, Dragobetele este una pur romaneasca.

dragobete-1

Pe data de 24 februarie , in aceeasi zi in care crestinii ortodocsi sărbătoresc Aflarea Capului Sfântului Ioan Botezatorul, se sărbătoreste si Dragobetele , simbolul iubirii, dar si al tineretii si revigorarii naturii.

Aşa cum se spune şi din popor, Dragobetele sărută fetele, iar tineri din toate colţurile României îşi vor declara dragostea. In mitologia populara romaneasca se spune ca Dragobetele a este “zeu tanar, patron al dragostei si bunei dispozitii pe plaiurile romanesti” si fiu al Babei Dochia.

de Dragobete, fetele si băieţii se intâlneau, pentru ca iubirea lor să ţină tot anul, precum a păsărilor despre care se spune că se logodesc in această zi. Se consideră că Dragobetele ocrotea si purta noroc indrăgostiţilor, putând fi socotit un adevărat Cupidon românesc.

Pentru a-ti surprinde iubita/iubitul in mod placut, iata cateva idei de cadouri care ar putea face din Dragobete o sarbatoare speciala.

Ghiocei. iti poti surprinde jumatatea oferindu-i flori care ii aduc aminte de Dragobete si de anotimpul in care intreaga natura revine la viata. Poti opta pentru ghiocei, viorele, tamaioase sau chiar fragi infloriti.

Cadouri sub forma de obiecte de artizanat romanesti. Cu siguranta partenerul tau (partenera ta) nu se va astepta sa primeasca un costum popular romanesc, vase de ceramica de Horezu sau icoane pictate pe lemn sau sticla.

O sarbatoare romaneasca a iubirii nu ar fi completa fara savurarea unui pahar din productia autohtona de vinuri. Poti opta pentru vinurile existente in acest moment in comert (Feteasca Alba, Galbena de Odobesti, Busuioaca de Bohotin, Lacrima lui Ovidiu etc) sau poti alege un vin vechi, de colectie.

Poti opta si pentru un weekend romantic la un hotel dintr-o statiune de pe Valea Prahovei
sau oricare alta zona frumoasa din tara sau din afara.

Un sarut sub Poarta Sarutului. de pe lista cu destinatii nu ar trebuie sa lipseasca Targu Jiu, orasul unde iti poti saruta jumatatea chiar sub Poarta Sarutului, celebra sculptura a lui Constantin Brancusi.

Sa ai un Dragobete magic!!

(Loredana H.)

Advertisements
This entry was posted in Articole and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s